'In Search of Venus' by Norika Sefa

LOOKING FOR VENERA BY NORIKA SEFA IN THE MAIN COMPETITION AT THE ROTTERDAM FESTIVAL

 

The feature film 'In Search of Venus', written and directed by Norika Sefa, will have its world premiere at the Rotterdam International Film Festival (IFFR), becoming the first Kosovar film to participate in this festival, among the largest international.

"From a strange encounter, the shy Venus begins to question her patriarchal family and to follow Dorina open-mindedly, whose strong attitude stimulates Venus' curiosity to explore more. As Venus ponders the meaning of life, the film gradually expresses an absurd sense of life: With people hiding a world of emotions - from humiliation, guilt and disappointment. "I have never seen my parents kiss," says Venera.

The Rotterdam Festival has been our target! This is a very nice initiative for the film. Today, I want to thank from the bottom of my heart the entire team for their tireless work, dedication, and love for this film. I feel lucky to have had the opportunity to work with you, even though we are sharing something beautiful today. ” said director Norika Sefa.

"It is extraordinary news for the whole team, our cinematography and especially for Norika and me as a young filmmaker. A great motivation to work further. "I believed a lot in Norika's vision and we did not spare anything to make the film as good as we can," said producer Besnik Krapi.

The film stars: Kosovare Krasniqi, Rozafa Çelaj, Erjona Kakeli, Basri Lushtaku, Bleon Makolli, Fatushe Nushi, Ajan Zharku, Ermal Bilalli, Tristan Halilaj, Shend Miftari, Anisa Ismajli, Sheqerie Buqaj, etc. photo director Luis Armando Arteaga, editing Stefan Stabenow, scenography Arben Shala, voice Risto Alchinov, costume design Desantila Lika, makeup Lidona Berisha.

"In Search of Venus" is a co-production between Kosovo and Northern Macedonia produced by Circle Production with co-producers Igor Popovski and Gazmend Nela. The film is also supported by the Municipality of Kaçanik and the Municipality of Prishtina.

 

1

 

 

NË KËRKIM TË VENERËS NGA NORIKA SEFA NË KONKURENCË KRYESORE NË FESTIVALIN E ROTERDAMIT

 

Filmi i metrazhit të gjatë artistik ‘Në kërkim të Venerës’ me skenar dhe regji nga Norika Sefa, do t’a ketë premierën botërore në festivalin ndërkombëtar të filmit të Roterdamit (IFFR), duke u bërë filmi i parë Kosovar që merr pjesë në këtë festival, ndër më të mëdhenjtë ndërkombëtarë.

“Nga një takim i çuditshëm, Venera e ndrojtur nis të vë në dyshim familjen e sajë patriarkale dhe të ndjekë Dorinën mendje-hapur, qëndrimi i fortë i së cilës nxit kurreshtjen e Venerës për të eksploruar më shumë. Derisa Venera persiatet për kuptimin e jetës, filmi gradualisht shprehë një sens absurd të jetës: Me njerëz që fshehin një botë me emocione - nga poshtërimi, faji e zhgënjimi. "Unë kurrë nuk i kam parë prindërit e mi të puthen" - thotë Venera.

”Festivali i Rotterdamit ka qenë targeti ynë! Kjo është një nismë shumë e bukur për filmin. Sot, unë po du me i falenderu nga zemra të gjithë ekipën për punën e palodhshme, dedikimin, e dashninë për këtë film. Ndihem me fat që kam pas rastin me punu me ju, edhe që po e ndajmë diçka të bukur sot.” u shpreh regjisorja Norika Sefa.

“Është një lajm i jazhtëzakonshëm për të gjithë ekipin, kinematografinë tonë dhe veçanarisht për Norikën dhe mua si filmëbërës të rinjë. Një motiv i madh për të punuar tutje. Kam besuar shumë në vizionin e Norikës dhe nuk kemi kursyer në asgjë për t‘a realizuar filmin sa më mirë që mundemi.”- u shpreh producenti Besnik Krapi

Në film luajnë: Kosovare Krasniqi, Rozafa Çelaj, Erjona Kakeli, Basri Lushtaku, Bleon Makolli, Fatushe Nushi, Ajan Zharku, Ermal Bilalli, Tristan Halilaj, Shend Miftari, Anisa Ismajli, Sheqerie Buqaj etj. drejtor fotografie Luis Armando Arteaga, montazha Stefan Stabenow, skenografia Arben Shala, zëri Risto Alchinov, kostumografia Desantila Lika, grimi Lidona Berisha.

“Në kërkim të Venerës” është bashkëprodhim në mes të Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut i prodhuar nga Circle Pruduction me bashkëproducent Igor Popovski dhe Gazmend Nela. Filmi gjithashtu është mbështetur edhe nga Komuna e Kaçanikut dhe Komuna e Prishtinës.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and conditions.

Comments