‘In Search of Venus’

 

‘In Search of Venus’ by Norika Sefa premieres at the big Rotterdam festival

 

Norika Sefa's debut film "In Search of Venus" premiered at the Rotterdam International Film Festival. The first Kosovar film to be part of the Rotterdam Film Festival has been highly praised by critics.

"In her sensitive and delicate debut, Norika Sefa portrays in detail the character of Venus, a modern girl who grows up in a traditional, hierarchical environment. But how can Venus make her choices in such a situation? The special music and the observational camera work add a documentary feel to this intimate story, ”the Rotterdam festival editorial described the film, among other things.

The film stars: Kosovare Krasniqi, Rozafa Çelaj, Erjona Kakeli, Basri Lushtaku, Bleon Makolli, Fatushe Nushi, Ajan Zharku, Ermal Bilalli, Tristan Halilaj, Shend Miftari, Anisa Ismajli, Sheqerie Buqaj, etc. photo director Luis Armando Arteaga, editing Stefan Stabenow, scenography Arben Shala, voice Risto Alchinov, costume design Desantila Lika, makeup Lidona Berisha.

"In Search of Venus" is a co-production between Kosovo and Northern Macedonia produced by Circle Production with co-producers Igor Popovski and Gazmend Nela. The film is also supported by the Municipality of Kaçanik and the Municipality of Prishtina.

 

 

‘Në kërkim të Venerës’ nga Norika Sefa shfaq premierën në festivalin e madh të Roterdamit

Filmi debutues i Norika Sefës “Në kërkim të Venerës” shfaqi premierën në Festivalin Ndërkombëtar të Roterdamit. Filmi i parë Kosovar të jetë pjesë e Festivalit të Roterdamit është vlerësuar lartë nga kritikët.

“Në debutimin e saj të ndjeshëm dhe delikat, Norika Sefa portretizon me hollësi karakterin e Venerës një vajzë moderne që rritet në një mjedis tradicional, hierarkik. Por si mund t’i bëjë Venera zgjedhjet e saj në një situate të tillë? Muzika e veçantë dhe kamera vëzhguese (observational camera work) i shtojnë një ndjesi dokumentari kësaj historie intime” e pëshkruan filmin në mes tjerash editoriali i festivalit të Roterdamit.

Në film luajnë: Kosovare Krasniqi, Rozafa Çelaj, Erjona Kakeli, Basri Lushtaku, Bleon Makolli, Fatushe Nushi, Ajan Zharku, Ermal Bilalli, Tristan Halilaj, Shend Miftari, Anisa Ismajli, Sheqerie Buqaj etj. drejtor fotografie Luis Armando Arteaga, montazha Stefan Stabenow, skenografia Arben Shala, zëri Risto Alchinov, kostumografia Desantila Lika, grimi Lidona Berisha.

“Në kërkim të Venerës” është bashkëprodhim në mes të Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut i prodhuar nga Circle Pruduction me bashkëproducent Igor Popovski dhe Gazmend Nela. Filmi gjithashtu është mbështetur edhe nga Komuna e Kaçanikut dhe Komuna e Prishtinës.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and conditions.

Comments